De grond onder onze voeten

Speciaal voor blinden en slechtzienden: Workshops/rondleidingen.

Op 11 maart en 25 maart 2018 wordt in het museum een workshop/rondleiding gehouden met het thema:

‘De grond onder onze voeten’.

Hierin wordt aandacht besteed aan de speciale locatie waar Nederland ligt en aan de materialen waar onze bodem uit ontstaan is. Al miljoenen jaren vinden er geologische processen plaats, die uiteindelijk Nederland gevormd hebben. Waar komt bijvoorbeeld het witte zand vandaan dat te vinden is in o.a. Laren en Blaricum?

Voor de workshop zijn voorwerpen (stenen, zanden e.d.) uitgezocht die aangeraakt mogen worden, zodat het thema van die middag meer tot leven komt. Ook bestaat de mogelijkheid om met een gids in de tentoonstellingsruimte of de gesteententuin een aantal voorwerpen te bekijken.

Andere thema’s, zoals ‘de geschiedenis van het leven’ en ‘vulkanisme en plaattektoniek’ worden momenteel ontwikkeld. Bij voldoende belangstelling worden er ook workshops/rondleidingen gegeven op de 2e en 4e zondag in april en mei.

Maximum aantal deelnemers per workshop/rondleiding bedraagt 6 personen, met eventuele begeleider. Geleidehonden zijn welkom. De workshop begint om 13.30 uur en eindigt om 16.00 uur. Ontvangst vanaf 13.00 uur.

Reserveren is noodzakelijk. Dit kan telefonisch of per email bij: Jan en Marieke Lambert, telefoon: 030 6570159 - email:

Kosten workshop/rondleiding, inclusief entree en koffie/thee: 10 euro per deelnemer. Begeleiders betalen alleen entree (6 euro) en begeleiders met een OV-begeleiderskaart: gratis.