Jubileumjaar 2012

Ballonnen oplaten

Op 19 april 2012 was het 40 jaar geleden dat de Stichting Geologisch Museum Hofland is opgericht. Dit heugelijke feit is in 2012 met diverse activiteiten gevierd, zowel voor de eigen medewerkers, als voor bezoekers.

Geo-wandelgids Zuiderheide

In het kader van het jubileumjaar is er een wandeling met routebeschrijving en verdere uitleg samengesteld. Deze mini-gids "Wandeling over de Zuiderheide” is ontwikkeld in samenwerking met het Goois Natuurreservaat en is te koop in de museumwinkel (€ 2,50). Vanaf eind oktober 2012 worden wandelingen onder begeleiding georganiseerd, zie ook 'Overige activiteiten'

Stenentuin

De stenentuin is gerenoveerd en van nieuwe naambordjes voorzien. Er is een gids met stenenbeschrijvingen verkrijgbaar; een geactualiseerde versie is in voorbereiding.

Jubileumboek

jubileumboek

Het 40-jarig jubileum is opgeluisterd met de uitgave van een informatief boek over de geschiedenis van het Geologisch Museum Hofland. Dit jubileumboek is geschreven door Evert van Tijn, oud-journalist van de Gooi en Eemlander, in samenwerking met de jubileumcommissie. Zijn materiaal bestond uit archiefstukken, illustraties en interviews met medewerkers en oud-medewerkers van het museum en ook nazaten van Lucas Hofland.

Dit rijk geïllustreerde boek geeft een aardig inkijkje in de geschiedenis van het museum en is ook te koop in de museumwinkel.