Wie is Adri Rietveld?

Als ik stenen of zo zie, dan beginnen de raderen te draaien.

Naam: Adri Rietveld woonachtig in Hilversum
Taken: Winkel/receptie

Door Hans van Sunder

Adri is – hoe toevallig – geboren in het plaatsje Rietveld in de buurt van Woerden. Zij is altijd werkzaam geweest in de zorg. Op haar vijftiende begonnen als vrijwilligster in een bejaardentehuis, heeft zij eerst als verpleegster en daarna als maatschappelijk werkster de kost verdiend.

Sinds mei 2007 is zij verbonden aan ons museum. ’’Ik ben heel erg geïnteresseerd in de mens en contacten met mensen vind ik het allerleukst, dus was het niet echt verrassend dat ik in de winkel en de receptie aan de slag ging.’’ Toen ik voor het eerst meedraaide, dacht ik: ’’Dat kan ik nooit allemaal onthouden!’’ Van haar vroegere collega Jolanda Tijhuis, die coördinator /inkoop/etaleren was, heeft zij echter heel veel geleerd. Nu kloppen collega’s van de winkel en receptie voortdurend bij haar aan, ook tijdens ons interview.

Ze staat niet zelf meer in de winkel en bij de receptie. Houdt zich nu dinsdag de hele dag, samen met Joke van Hamersveld, bezig met de inkoop, de inrichting van de winkel en de folders. Dat is best veel werk, schept verplichtingen, maar ze vindt het heel leuk en ze heeft naar eigen zeggen veel vrijheid. Op een andere dag in de week is ze er ook altijd nog wel een aantal uren , al kan ze, als ze in het museum is, maar moeilijk wegkomen.

’’Ik zie het best welke artikelen het hardst lopen en waar mensen in geïnteresseerd zijn. Daar koop ik, in samenspraak met Joke, op in. Stel dozen met fossielen of mineralen samen of bedenk aanbiedingen voor bijvoorbeeld Sinterklaas. Ik probeer te kijken als bezoeker en vind het heerlijk om iets te bedenken. Als ik stenen of zo zie, dan beginnen de raderen te draaien. Eerlijk gezegd dacht ik niet dat ik dat in mij had.’’

Als ik Adri in één woord zou moeten karakteriseren dan is dat: kordaat. Ze houdt niet van vage dingen, maar van duidelijkheid. Zoekt haar eigen weg en trekt haar eigen plan. Ze houdt heel erg van vogels en natuur en van fietsen. Haar streven is om nog één keer naar haar vriendin in Emmeloord te fietsen.