In het museum

Geologisch Museum Hofland geeft bezoekers inzicht in de bouw en geschiedenis van de aarde. Er valt van alles te zien en te ontdekken. Kom langs en maak kennis met mineralen, gesteenten en fossielen.
Bij de receptie is een gratis audio-rondgang is beschikbaar. Op de zaterdag- en zondagmiddagen worden gratis rondleidingen verzorgd. Er is een programma met maandelijkse lezingen en activiteiten en er is een scholenprogramma ontwikkeld voor leerlingen uit het basis- en voortgezet onderwijs.
Als Museaal Educatief Centrum zien wij het ontvangen en rondleiden van bezoekers en het overdragen van kennis als een belangrijke opdracht.

Vaste tentoonstellingen

In de vaste tentoonstellingen leert de bezoeker alles over de vele soorten mineralen, ziet hij waar welke gesteenten worden gevormd, volgt hij de geschiedenis van het leven op aarde en ziet hij de bewoningsgeschiedenis van Het Gooi.

Naar de vaste tentoonstellingen

Wisseltentoonstelling

Elke anderhalf jaar is er een wisseltentoonstelling over een speciaal onderwerp. Dit keer is het Honger naar metalen, waarin de bezoekers kennis krijgt over metalen, het ontstaan en de winning ervan.

Naar de wisseltentoonstelling

Gesteentetuin

Geologisch Museum Hofland ligt in het middelpunt van de Gooise stuwwal. Een prachtige locatie om in de bijbehorende stenentuin iets te laten zien van de vele soorten zwerfstenen die dankzij de IJstijd in het Gooi verzeild raakten. In onze stenentuin ligt ruim 70 ton aan keien, gevonden in Blaricum, Hilversum, het Urkerbos en de Hondsrug.

Naar de gesteentetuin

Museumwinkel

De museumwinkel van Geologisch Museum Hofland heeft een breed assortiment aan speelgoed, boeken, fossielen en mineralogische objecten. Hier vind je een origineel cadeau of een bijzondere herinnering aan je bezoek. Ook mineralen- en fossielenverzamelaars vinden hier wat van hun gading.

Naar de winkel