Zagen en slijpen in het atelier

Heb je een bijzondere steen die aan de buitenkant sterk verweerd is maar misschien wel na een zaagsnede en slijpen van het vlak een juweeltje zou kunnen worden? Kom dan eens naar ons atelier.

Verfraai de steen

Elke eerste zaterdagmiddag van de maand kunt u in het atelier een eigen steen laten zagen en slijpen. De kosten voor het zagen van een steen liggen tussen de 2 en 10 euro afhankelijk van de grootte en hardheid van de steen. De steen kan max 15 cm in doorsnede zijn.

Nadat de steen is gezaagd kunt u beslissen de steen wel of niet te laten slijpen en polijsten. De prijs voor slijpen en polijsten varieert met de hardheid en het te slijpen oppervlak. Een zachte kleine steen komt op ongeveer 5 euro, een harde grote steen komt op maximaal 20 euro. De betreffende atelier medewerkers geeft u de prijs. U rekent het bedrag af bij de kassa.

Zelf aan het werk

Wanneer je zelf aan de slag wil in het Atelier kun je de cursus Zagen – slijpen – polijsten van het museum te volgen. Deze cursus beslaat 5 dagdelen en kost 125 euro (medewerkers van het museum betalen voor de cursus 100 euro).

Je leert op een veilige en verantwoorde wijze omgaan met de machines. Wanneer je de cursus met goed gevolg hebt doorlopen en het eindwerkstuk aan de gestelde eisen voldoet ontvang je een certificaat. Daarna mag je zelf aan de gang maar wel altijd onder het toeziend oog van een medewerker van het Atelier. De veiligheidsvoorschriften vereisen namelijk dat bij zaag en slijp werkzaamheden er altijd twee personen in het Atelier aanwezig zijn. De kosten voor gebruik van het Atelier zijn 10 euro per dagdeel.

Geïnteresseerd? Informeer dan wanneer er weer een cursus is.

Contact

Voor meer informatie stuur een mail naar marjoleine.brouwer@gmail.com.