Het atelier

Zagen met de klipper

Zagen met de klipper

Slijpen van de steen

Inspectie van de steen

Een meesterstuk

HET ATELIER: ZAGEN, SLIJPEN EN POLIJSTEN

Bent u in bezit van een bijzondere steen die aan de buitenkant sterk verweerd is maar misschien wel na een zaagsnede en slijpen van het vlak een juweeltje zou kunnen worden? Kom dan eens naar ons atelier.

UW VONDST VERFRAAIEN

Elke eerste zaterdagmiddag van de maand kunt u in het Atelier een eigen steen laten zagen en slijpen & polijsten. De kosten voor het zagen van een steen liggen tussen de 2 en 10 euro afhankelijk van de grootte en hardheid van de steen. De steen kan max 15 cm in doorsnede zijn.
Nadat de steen is gezaagd kunt u beslissen de steen wel of niet te laten slijpen en polijsten. De prijs voor slijpen en polijsten varieert met de hardheid en het te slijpen/polijsten oppervlak. Een zachte kleine steen komt op ongeveer 5 euro, een harde grote steen komt op maximaal 20 euro. De betreffende atelier medewerkers geeft u de prijs. U rekent het bedrag af bij de kassa.

ZELF AAN HET WERK IN HET ATELIER

Wanneer u zelf aan de slag wil in het Atelier dient u eerst de cursus Zagen – slijpen – polijsten van het museum te volgen. Deze cursus beslaat 5 dagdelen en kost 95 euro. U leert dan op een veilige en verantwoorde wijze omgaan met de machines. Wanneer u de cursus met goed gevolg heeft doorlopen en uw eindwerkstuk aan de gestelde eisen voldoet ontvangt u een certificaat. Daarna mag u zelf aan de gang maar wel altijd onder het toeziend oog van een medewerker van het Atelier. De veiligheidsvoorschriften vereisen namelijk dat bij zaag en slijp werkzaamheden er altijd twee personen in het Atelier aanwezig zijn. De kosten voor gebruik van het Atelier zijn 10 euro per dagdeel.

Geïnteresseerd? Informeer dan wanneer er weer een cursus is.

CONTACT
Voor meer informatie stuur een mail naar atelier@geologischmuseumhofland.nl