Dinoplaten kleuren

Stenen slijpen op glasplaat

Voor kinderen is er van alles te doen en te zien in het museum. Ook zijn er zijn regelmatig activiteiten voor kinderen. Wist je dat je ook je verjaardag kunt vieren in ons museum?

Kinderactiviteiten

Op de eerste zondag in de maand zijn er een leuke creatieve kinderactiviteiten te doen. Kinderen maken dan op een leuke manier kennis met geologie of de natuur. De maaksels mogen natuurlijk mee naar huis.

2 oktober: schilderen met zand 

Wil je schilderen zoals sommige grotbewoners dat deden? Kom dan naar het museum en ga schilderen met zand. Je kiest een steen uit en tekent er een dier op met lijm. Dit kan een bizon zijn, een mammoet, rendier, wolf of iets anders. De lijm bestrooi je met gekleurd zand. Je zult versteld staan van het resultaat.

De Grotten van Lascaux in Frankrijk zijn wereldberoemd om de rotstekeningen. De vele schilderingen zijn tussen 14.000 en 20.000 jaar geleden gemaakt door de Cro-Magnonmens.
Op de tekeningen staan afbeeldingen van dieren uit die tijd en die regio: wilde paarden, mammoeten, rendieren en bizons. De grottekeningen zijn geschilderd met de rode en gele okerzanden die daar nog steeds te vinden zijn.

Bijzonderheden

De activiteiten zijn geschikt voor kinderen van 6 jaar en ouder.
Voor kinderactiviteiten geldt een toeslag van 1 euro voor materiaalkosten boven de entreeprijs van het museum.
Je kunt deelnemen van 13.00 uur tot 15.30 uur. Het is niet nodig om voor de kinderactiviteit te reserveren.

Bij drukte….

Soms komen er zo veel kinderen af op de activiteiten dat ze niet allemaal tegelijk aan de slag kunnen. Dat is helemaal niet erg: in het museum is zo veel te zien en je kunt natuurlijk ook naar de nagebouwde prehistorische grot gaan en luisteren en kijken naar wat er over onze voorgeschiedenis verteld wordt.

Geo-partijtjes

Valt er wat te vieren? Kinderen vanaf 7 jaar zijn van harte welkom om in het museum hun verjaardagspartijtje te vieren. In 1,5 uur wordt het groepje vriendjes/vriendinnetjes een leuk en leerzaam programma geboden. Dit bestaat uit:

Een presentatie met keuze uit:
“Fossielen vertellen” met een diavoorstelling “Een dooie dino wordt fossiel”.
– “Het ontstaan van het leven”
Een rondleiding langs de boeiende tentoonstellingen in het museum
Zelf fossielen maken
Een “meeneemsteen” uitzoeken in de stenenbak
Een glas fris.
Het programma wordt aangepast aan de leeftijd en de interesses van de kinderen.

Kosten

Per kind: € 7,50
Per volwassene: € 7,50

De folder is bij het museum verkrijgbaar.

Aanvragen en inlichtingen bij Mevr. Joke van Hamersveld. (Telefoon: 06-44702209; E-mail: kinderpartijtjes@geologischmuseumhofland.nl)

Geodes zagen

Op woensdag- en zondagmiddag kun je in het atelier geodes laten zagen. Naast de kostprijs van de geode zijn aan het zagen geen extra kosten verbonden.

Op andere middagen kan dit alleen als er op dat moment medewerkers aanwezig zijn die ervaren stenenzagers zijn. Informeer bij de receptie naar hun beschikbaarheid.<

Kindertentoonstelling

In ons museum kun je mooie collectie van stenen, fossielen en mineralen bekijken. Maar je kunt hier ook zelf je verzameling aan anderen tonen. Verzamel jij scherven, botten, stenen of fossielen? Als je wilt mag je eigen verzameling een tijdje tentoonstellen in ons museum. Voorwaarde is wel dat het bij ons museum past én dat je er zelf kaartjes bij maakt, zelf geschreven.
Laat je naam en telefoonnummer achter bij de receptie van het museum, dan belt een van de medewerkers je terug voor een afspraak. Zo kun jij ook je verzameling laten zien.

 

Mevr. J. van Hamersveld
Telefoon: 06-44702209
E-mail: kinderpartijtjes@geologischmuseumhofland.nl