Kinderactiviteiten

Voor kinderen is er van alles te doen en te zien in het museum. Er zijn regelmatig activiteiten voor kinderen. Wist je dat je ook je verjaardag kunt vieren in ons museum?

Op de eerste zondag in de maand zijn er leuke creatieve kinderactiviteiten. Kinderen maken dan op een leuke manier kennis met geologie of de natuur. De maaksels mogen natuurlijk mee naar huis.

  

Zondag 4 juni: Knutselen met steentjes

Je gaat een mozaïek maken met kleine gekleurde platte steentjes. Er zijn mooie gekleurde steentjes, kleine fossielen zoals haaientanden en schelpen. 

 

Zondag 2 juli: Kristallen vouwen en plakken

De meeste zuivere materialen kunnen kristallen vormen. De kleinste deeltjes waarvan het materiaal is gemaakt gaan dan netjes naast elkaar liggen. Ze maken samen een vorm of structuur die steeds wordt herhaald. Er zijn verschillende soorten kristallen zoals: bergkristal, diamant, suiker en zout.

Wist je dat het woord kristal is afgeleid van het griekse woord κρύσταλλος, krustallos, dat ijs betekent. De oude Grieken dachten dat bergkristal door de goden vormgegeven ijs was.
Je kunt ook van papier heel mooie kristallen maken. Het enige dat je dan nodig hebt is geduld en lijm. 

 

Bijzonderheden

De activiteiten zijn geschikt voor kinderen van 6 jaar en ouder.
Voor kinderactiviteiten geldt een toeslag van 1,50 euro voor materiaalkosten boven de entreeprijs van het museum.
Je kunt deelnemen van 13.00 uur tot 15.30 uur. Het is niet nodig om voor de kinderactiviteit te reserveren.

Bij drukte….

Soms komen er zo veel kinderen af op de activiteiten dat ze niet allemaal tegelijk aan de slag kunnen. Dat is helemaal niet erg: in het museum is zo veel te zien en je kunt natuurlijk ook naar de nagebouwde prehistorische grot gaan en luisteren en kijken naar wat er over onze voorgeschiedenis verteld wordt.

 

Geodes zagen

Op woensdag- en zondagmiddag kun je in het atelier geodes laten zagen. Naast de kostprijs van de geode zijn aan het zagen geen extra kosten verbonden.

Op andere middagen kan dit alleen als er op dat moment medewerkers aanwezig zijn die ervaren stenenzagers zijn. Informeer bij de receptie naar hun beschikbaarheid.

 

Kindertentoonstelling

In ons museum kun je mooie collectie van stenen, fossielen en mineralen bekijken. Maar je kunt hier ook zelf je verzameling aan anderen tonen. Verzamel jij scherven, botten, stenen of fossielen?

Als je wilt mag je eigen verzameling een tijdje tentoonstellen in ons museum. Voorwaarde is wel dat het bij ons museum past én dat je er zelf kaartjes bij maakt, zelf geschreven.

Laat je naam en telefoonnummer achter bij de receptie van het museum, dan belt een van de medewerkers je terug voor een afspraak. Zo kun jij ook je verzameling laten zien.

 

Geo-partijtjes

Valt er wat te vieren? Kinderen vanaf 7 jaar zijn van harte welkom om in het museum hun verjaardagspartijtje te vieren. In 1,5 uur wordt het groepje vriendjes/vriendinnetjes een leuk en leerzaam programma geboden. Dit bestaat uit:

Een presentatie met keuze uit:

  • “Fossielen vertellen” met een diavoorstelling “Een dooie dino wordt fossiel”.
  • Een rondleiding langs de boeiende tentoonstellingen in het museum
  • Zelf fossielen maken
  • Een “meeneemsteen” uitzoeken in de stenenbak
  • Een glas fris.
    Het programma wordt aangepast aan de leeftijd en de interesses van de kinderen.

Kosten

Per kind: € 7,50
Per volwassene: € 7,50

Aanvragen en inlichtingen bij Mevr. Joke van Hamersveld.
Telefoon: 06-44702209;
E-mail: kinderpartijtjes@geologischmuseumhofland.nl

 

We willen jullie nogmaals onze complimenten geven voor het geslaagde kinderfeest! Wat hebben jullie het leuk voor elkaar echt super! En de kids waren allemaal heel enthousiast.
 
“Wolf vond het geweldig! Hij was niet stil te krijgen. Wat een mooie stenen heeft hij mee gekregen!”
“Dankjewel!! Charlie is helemaal gek met de steentjes en de fossielen.”
“Olin liet ook meteen alles zien thuis wat hij gekregen had! Dank jullie wel!”
“Jelle vond het superleuk! Dankjewel.”
“Ook Mila kwam superenthousiast thuis.”
Annemiek van den Berg