En daar stonden we dan op 19 mei vol verwachting als lagere schoolkinderen te wachten op de bus voor ons ’schoolreisje’ naar de Floriade in Almere. De bus zat zo goed als vol met ruim 40 mensen, die duidelijk zin hadden in dit uitje.

Na een kop koffie met een heerlijk stuk appelgebak werden we door twee gidsen, overigens pas nadat we eerst onder twee uit tienduizend stalen bijen opgebouwde en vriendelijk zwaaiende reuzen (Beehold), van de hand van de Arnhemse kunstenaar Florentijn Hofman, een groepsfoto hadden gemaakt, over het zeer ruim opgezette Floriade terrein rondgeleid. Duurzaamheid was het opvallende leidmotief.

 

Tijdens de lunch trokken donkere wolken zich samen boven de Floriade, maar dat mocht de pret niet drukken. Ook niet toen de regen met bakken uit de hemel kwam en de kabelbaan vanwege onweer tijdelijk buiten bedrijf werd gesteld. De stemming bleef geanimeerd en het was leuk om te zien hoe iedereen het naar zijn zin had. Het ontbrak er nog aan dat we bij aankomst bij het museum niet met z’n allen onder de bank kropen.

Kortom, het was een zeer geslaagde dag!